Vuosi vaihtuu, mikään muu ei

2017

Päättyvä vuosi 2016 oli ilmeisesti poikkeuksellisen huono. Tällaisen kuvan ainakin saan sosiaalista mediaa ja suomalaisia tiedotusvälineitä seuratessani. Kauhea määrä merkittäviä ihmisiä kuoli ja koko ajan soditaan. Lisäksi Britit päättivät erota EU:sta ja Trump valittiin Yhdysvaltojen presidentiksi. Vuosi kruunattiin Venäjän suurlähettilään murhalla Turkissa. Viimeisintä oli jossain verrattu Sarajevon laukauksiin.

Se, oliko vuosi 2016 sitten loppujen lopuksi jotenkin erityisen synkkä, selviää aikanaan historian kirjoista. Mitä lähempänä maailman tapahtumat ovat omaa elämää, sitä vaikeampi on laittaa asioita oikeisiin mittasuhteisiin. Vaikka rehellisesti sanottuna esimerkiksi Trumpin valinta Yhdysvaltojen presidentiksi ei ole kovinkaan lähellä keskimääräistä suomalaista.

Henkilökohtaisesti vuosi 2016 oli elämäni toistaiseksi paras. Vuoteen mahtui paljon surullisia uutisia ja epäonnisia tapahtumia. Allekirjoittaneen lähipiiri koki sairauksia ja henkilökohtaisesti vierailin sairaalassa vuoden aikana enemmän kuin koko aiemman elämäni aikana yhteensä. Lisäksi löysin heinäkuussa ensimmäisen harmaan hiukseni.

Kaikesta huolimatta, lähipiiriini kuuluu yhtä monta ihmistä, kuin vuosi sitten. Itseasiassa se on kasvanut kahdella siskoni synnytettyä maaliskuussa tytön ja vaimoni auttaessa oman poikani maailmaan heinäkuussa. Yksiäkään hautajaisia en joutunut vuonna 2016 todistamaan.

Lisäksi vuoteen mahtui uutinen ainakin kolmesta lähipiiriin syntyvästä lapsesta seuraavan vuoden aikana.

Häitä sen sijaan sain viettää hieman yllättäen siskoni lapsen ristiäisissä, kun siskoni ja miehensä päättivät samalla mennä naimisiin.

Omalta osaltani luonnollisesti vuosi 2016 jää historiaan ennen kaikkea esikoiseni syntymävuotena. Koko alkuvuosi meni syntymää odottaessa ja tuntui todella pitkältä. Syntymän jälkeen aika on mennyt kuin siivillä ja alan ymmärtää sitä, miksi pienten lasten vanhempien käsketään nauttia kun lapset ovat pieniä.

Ensi vuosi tuo mukanaan vaan lisää positiivista. Kuten jo mainitsin, lähipiiriin on syntymässä ainakin kolme lasta, lisäksi kesäkuussa on edessä yhdet häät.

Vuoteen mahtuu varmasti myös paljon negatiivista. Sille ei voi mitään. Jos rupean elämään elämääni maailmanpolitiikan ja julkisuuden henkilöiden kuolemien kautta, en saa millään vuottani positiiviseksi.

On pirun helppo keskittyä listaamaan kuolleita ihmisiä ja kertoa miten surkeasti kaikki on. Itse koetan keskittyä positiivisiin asioihin myös vuonna 2017.

Vuosi 2016 taputellaan tänään ja vuosi 2017 alkaa huomenna. Mikään ei muutu. Ihan turha tehdä mitään lupauksia. Jos vuosi 2016 tuntui mustalta, niin mieti mitä positiivista tapahtui ja keskity niihin myös seuraavana vuonna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.