Rekrytoinnin vaikeus

interview

Rekrytointi on oma taiteen-, ja ennen kaikkea varmasti tieteenlajinsa. Erityisesti kun rekrytoidaan henkilöä pienehköön yritykseen.

Rekrytointiin ei saisi mennä paljon aikaa, eikä resursseja. Vastaavasti virheisiin ei ole varaa, sillä epäonnistunut rekrytointi se vasta kalliiksi tulee. Tästä pitää huolen jo se, että koeajan jälkeen työntekijästä on varsin vaikea päästä eroon ellei yhteisymmärrystä työsuhteen päättämiseen löydy.

Olen ollut useammassa rekrytoinnissa mukana ja tuntuu, että hyvää ja helppoa tapaa ei ole.

Ammattilaisten käyttäminenkään ei ole aina niin ruusuista. Olen saanut myös rekrytoinnin ammattilaisten haastattelukierrosten jälkeen kauniisti sanottuna huolestuttavan heikkoja hakijoita.

Edellisen kerran kun olen itse ollut aktiivisesti mukana rekryssä, teimme rekrytoinnin oman sosiaalisen mediani kautta. Se toimi yllättävän hyvin ja tehokkaasti.

Sain neljä kiinnostunutta hakijaa, jotka haastattelin kaikki. Todennäköisesti kuka tahansa hakijoista olisi ollut riittävän hyvä valinta. Jälkikäteen on helppo todeta, että valitsimme kuitenkin paremman kuin riittävän hyvän.

Kysyin myöhemmin mistä tieto paikasta oli hänelle tullut ja sain tietää sen tulleen Linkedinin kautta, yhden kontaktini vinkatessa hänelle avoimesta paikasta. Kiitos tästä verkostolle!

Nyt olen jälleen samanlaisen tilanteen edessä. Tuo edellisellä kerralla palkkaamamme tekijä joutuu muuttamaan pääkaupunkiseudulle, joten hänen töilleen tarvitaan tekijä.

Itse painotan rekrytoinnissa hyvin paljon sitä, että löydämme oikeanlaisen persoonan. Osaamisen vaatimukset ovat minimissään siinä, että omaisi jonkinlaisen graafisen silmän ja osaisi käyttää sen toteuttamiseen vaadittavia ohjelmia.

Ainakin itse koen, että myymämme tuotteet ovat teknisyydestään huolimatta todella helposti ymmärrettäviä, kunhan osaa käyttää maalaisjärkeä.

Samoin koen, että markkinointi ei itsessään ole kovinkaan monimutkaista ja ellei riittäviä taitoja vielä löydy, niin nekin voi oppia varsin nopeasti. Tämä luonnollisesti edellyttää sen saman maalaisjärjen käyttöä sekä mielenkiintoa asian oppimiseen.

Henkilöstömäärältään pienen yrityksen hyvä puoli työntekijälle on ehdottomasti se, että yhteishenki on hyvä ja mielipiteensä saa helposti kuultavaksi, kunhan uskaltaa avata suunsa.

Sosiaalisen median kautta rekrytointi toimi edellisellä kerralla loistavasti ja toivon sen toimivan samalla tavalla tällä kertaa. Toistaiseksi olen saanut muutaman kiinnostuneen yhteydenoton, jonka lisäksi olen saanut useampia tarjouksia freelance-työstä.

Tarvitsemme kuitenkin täyspäiväisen, toivottavasti sopiva henkilö löytyy näistä nyt jo kiinnostuksensa osoittaneista, mutta minua ei haittaa jos kiinnostuneita löytyy lisää.

Jaa toki tekstiä eteenpäin, jos omasta verkostostasi voisi löytyä kiinnostuneita henkilöitä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.