Pientä rauhoittumista

Photo by Nathan Dumlao on Unsplash

Takana on sopiva puolentoista kuukauden tauko kirjoittamisesta. Takki on ollut kauniisti sanottuna aika tyhjä ja siitä johtuen kirjoittaminen ja oikeataan kaikenlainen muukin “järkevä” tekeminen on jäänyt varsin vähälle.

Olen ollut aiemminkin elämässäni tilanteessa, jossa veto on loppunut kesken. Olen yrittänyt ennen painaa niissä tilanteissa kaasua ja toivonut, että vaihe menee ohi. Ei ole mennyt, vaan se lisäkaasuttaminen on vienyt uupumuksen puolelle.

Tällä kertaa päätin hieman keventää asioita. Yritin jättää asioita pois ja keskittyä kaikkeen paineettomaan ja mukavaan.

Tämä toimi huomattavasti paremmin kuin kaasun painaminen.

Aiemmin pyrin kirjoittamaan jotain vähintään kerran viikossa. Osa teksteistä on julki tällä sivulla, osa toisaalla ja osaa en ole julkaissut vielä ollenkaan. Julkaisemattomat ovat pääasiassa pidempiä projekteja.

Kirjoittamiseen liittyy paljon pohdintaa ja se vie kohtalaisen paljon aikaa. Mihin olen käyttänyt aikani kirjoittamisen sijaan viimeisen puolentoista kuukauden aikana?

Olen muun muassa:

  • leikkinyt, lukenut, riehunut ja pelleillyt lapseni kanssa
  • viettänyt aikaa vaimoni kanssa
  • lenkkeillyt koirien kanssa
  • lukenut romaaneja
  • nähnyt sukulaisia
  • tehnyt lumitöitä enenmmän kuin viimeisen kymmenen vuoden aikana yhteensä
  • saunonut
  • kierinyt lumihangessa
  • pelannut konsoli- ja pc-pelejä
  • katsonut Netflixistä 4 kesken ollutta sarjaa loppuun

Kaikki luonnollisesti asioita, joita teen normaalistikin vapaa-ajallani. Mutta nyt olen saanut täysin keskittyä niihin. Se on tehnyt todella hyvää.

Olen luonteeltani ahkera. Tai ehkä oikeampi sana olisi “anti-laiska”. En oikein malta olla tekemättä mitään ja mielelläni kerään itselleni mielenkiintoisia projekteja. Jossain kohtaa kuitenkin tulee tilanteita, jolloin projekteja on liikaa. Tällöin pitäisi jollain tapaa osata karsia.

Nyt karsimisen jälkeen suurin haaste on päästä takaisin vauhtiin.

Avaan seuraavissa kirjoituksissa hieman niitä asioita, mitkä alkoivat tökkiä ja mitkä projektit pakottivat hiljentämään.

Oma fiilis on nyt taas kohtalaisen korkealla ja virtaa uusiin projekteihin riittää. Olen sen verran koittanut ottaa opiksi, että jatkossa käyn säännöllisesti projektini läpi ja teen päätökset mitä jatkan ja mitä en.

Pyrin dokumentoimaan nämä päätökset, ja ylipäätään pyrin pitämään enemmän kirjaa asioista joita päässäni liikkuu. Tämän eteen olen jo tehnyt töitä ja uskon, että siitä tulee olemaan paljon apua tulevaisuudessa.

Nyt siis hieman myöhässä: oikein hyvää uutta vuotta ja laitetaan kone vihdoin tämänkin vuoden osalta käyntiin!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.