Maailmanluokan asiakaspalvelua Dinner in the Sky -tapahtumassa

storm Photo by Guillaume on Unsplash

Harvoin, jos koskaan, tulee annettua kiitosta saatuaan hyvää asiakaspalvelua. Onhan se niinkin, että hyvän palvelun saaminen ainakin tuntuu harvinaisemmalta kuin huonon palvelun kohtaaminen. Mutta kerrotaan tässä nyt vaihteeksi hyvä esimerkki, mielestäni maailmanluokan asiakaspalvelusta.

Osallistuimme lauantaina 12.8. Dinner in the Sky tapahtumaan Helsingissä. Niille, joille konsepti ei ole tuttu, kerrottakoon se lyhyesti: asiakkaat nostetaan 50 metrin korkeuteen nosturilla, jossa tarjoillaan huippukokkien valmistamaa ruokaa.

Seurasimme luonnollisesti sääennusteita ennen viikonloppua ja toivoimme, että ennustettu myrsky myöhästyisi hieman. Vajaa tunti ennen nostoa aurinko paistoi ja kaikki näytti hyvältä.

Meille kerrottiin, että nosto tehdään, mutta heti jos myrsky tulisi liian lähelle, meidät laskettaisiin nopeasti alas.

Nousun aikana ilma oli kirkas ja tummat pilvet näyttivät ohittavan Helsingin. Tai sitten korkeanpaikan kammo aiheutti sen että en vain huomannut synkkien pilvien tulevan suoraan kohti.

Alkupalat saatuamme huomasimme että kori lähti laskuun. Meille kerrottiin että nyt lasketaan nopeasti, sillä myrsky tulee suoraan päälle. Meitä kehoitettiin olemaan paikallamme, henkilökunta avaisi vyöt ja pääsisimme nopeasti suojaan sateelta.

Näin tapahtuikin, 3-4 meistä ehti kastua kun myrsky iski päälle todella rivakasti.

Nyt seisoimme siis järjestäjien teltassa keskellä Rautatientoria. Ulkona pauhasi vuoden myrsky ja näimme miten torilla olleet aidat lensivät nurin. Pieni epätietoisuus oli valloillaan ja kukaan ei oikein sanonut mitään.

Nopeasti järjestäjät tulivat täyttämään kuohuviinilaseja ja toivat pientä naposteltavaa. Kun asiakkaat nauttivat tarjoiluista, kirjaimellisesti jokainen järjestäjän työntekijä oli puhelimessa. Osa selvitti Virosta, miten kauan myrsky kesti, koska se iski ensin sinne. Osa soitti seuraavan kattauksen asiakkaille, että seuraava kattaus oli päätetty perua. Osa selvitteli mitä vaihtoehtoja heillä olisi.

Osa asiakkaista rupesi selvittämään mitä järjestäjän sopimusehdot sanoivat tämän kaltaisista tilanteista. Ja ehdot olivat selvät: Jos asiakas nostetaan ylös ja ruoka keskeytyy ennen kun 50% ruokalajeista on syöty, hyvittävät he puolet hinnasta. Tämän tajuaminen aiheutti pientä narinaa joidenkin asiakkaiden keskuudessa.

Kun järjestäjä jatkoi selvittelyä, kokki kävi kiertämässä kaikki asiakkaat läpi ja pahoitteli ettei voinut valmistaa lämmintä ruokaa. Sähkölaitteet oli pitänyt kytkeä pois päältä. Jälkiruoka kuitenkin tarjoiltiin konjakin ja kahvin kera.

Jälkiruuan aikana järjestäjän edustaja tuli kertomaan miten jatketaan. Hän kertoi, että tunnin kuluttua voitaisiin nostaa uudestaan, jos riittävän moni haluaa vielä kokeilla. Toisena vaihtoehtona hän tarjosi lahjakorttia seuraavalle vuodelle. Asiakkaiden kysyessä olisiko lahjakortti koko summalle, vastasi järjestäjä että tietenkin. Lisäksi meille kerrottiin että lahjakortin voisi käyttää missä tahansa Baltian maassa, sillä sama yritys järjestää tapahtuman myös Virossa, Latviassa ja Liettuassa.

Valitettavasti ylös emme päässeet uudestaan, koska halukkaita oli vain neljä.

Mielestämme asiakaspalvelu oli ensiluokkaista ja järjestäjille ennen kokematon tilanne hoidettiin niin hyvin kuin mahdollista.

Monella suomalaisella yrityksellä olisi paljon opittavaa tästä palvelusta. Sopimustekstit unohdettiin ja ajateltiin asiakkaiden etua. Jos asia olisi hoidettu huonosti, todennäköisesti jokainen paikalla ollut asiakas olisi haukkunut kyseisen järjestäjän useammalle tutulleen.

Nyt suurin osa asiakkaista odottaa ensi kesää, jolloin pääsee syömään ja muistelee talven aikana tapahtunutta. Itse pohdin lähinnä sitä, missä kaupungissa aiomme osallistua ensi kesänä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.