Elisa ei halua asiakkaidensa olevan tyytyväisiä

Laptop

Olen tällä hetkellä Elisan asiakas. Kotoani löytyy Elisan 4G modeemi, joka toimii talomme ainoana internetliittymänä. Luonnollisesti matkapuhelintemme lisäksi.

Kun muutimme kaksi vuotta sitten nykyiseen asuntoon, yritin ensin ostaa kiinteää yhteyttä, mutta se osoittautui mahdottomaksi. Sonera kyllä kytki liittymän ja oli lähettämässä laskuja, mutta yhteyttä ei koskaan saatu toimimaan.

Sonera ei myöskään saanut 4G-laitettaan meillä toimimaan. Tai toimimaan se saatiin, mutta kaksi verkossa olevaa laitetta oli Soneran yhteyksille liikaa.

Elisan yhteydessä ei ole puolestaan ollut mitään ongelmaa. Itse modeemin Wifi-verkko on vähän turhan heikko, eikä sen kantomatka meinaa kunnolla riittää edes talomme toiseen päähän, mutta tämä on pieni ongelma. Modeeminhan voi siirtää koska tahansa.

Pointtini ei ole tässä nyt vertailla teleoperaattoreiden toimintaa, vaan ongelmani on seuraava: Elisa ei halua, että olen heidän tyytyväinen asiakkaansa.

Olen ollut Elisan asiakas nyt 2 vuotta. Ja kuten sanoin, täysin tyytyväinen minulle myytyjen palveluiden toimintaan. Kaikki toimii niin kuin luvattu ja laskujen summa täsmää yhdessä sovittuun.

Muita palveluita en Elisalta, tai muiltakaan operaattoreilta kaipaa. Matkapuhelinliittymäni on työnantajani ja omaan tarpeeseen riittävät TV-palvelut tuottavat Netflix ja Viaplay.

Tämä ei Elisalle kuitenkaan ole kelvannut.

Olen saanut kohtalaisen säännöllisesti myyntisoiton, jossa minulle kaupataan erittäin pitkästi kertoen Elisan TV-palveluita.

Kerron joka kerta soittavalle myyjälle tilanteeni täysin avoimesti. Olen yrittänyt olla ystävällinen, sillä ymmärrän että myyjä tekee vain työtään. Itseäni kuitenkin pöyristyttää muutama asia:

Miksi joudun kertomaan saman tarinan joka kerta? Eikö Elisa käytä minkäänlaista CRM-työkalua, jossa tämä tarinani ja tilanteeni olisi jo kertaalleen kerrottu?

Olen kertonut nyt saman jutun arviolta 10 kertaa. Noin joka toinen kuukausi. Olen muutamaan otteeseen myyjälle sanonut ihan suoraan, että voisi kirjoittaa tämän kertomani heidän järjestelmiinsä, jotta minulle ei näitä palveluita jatkuvasti tarjottaisi. Ei ole auttanut.

Miksi Elisan myyjät yrittävät väkisin saada minut tilaamaan palveluita, joita en tarvitse?

Kerron joka kerta, että olen täysin tyytyväinen nykyiseen tilanteeseeni. En tarvitse mobiilipalveluita, koska ne minulle tarjoaa työnantajani. En tarvitse TV-palveluita, koska TV:n katsomiseni rajoittuu nykyisellään Pikku-Kakkoseen ja viikonloppuaamujen lastenohjelmiin. Muut tarpeeni täyttävät Netflix ja Viaplay, joiden katsomiseen minulla on riittävästi laitteita.

Tästä huolimatta, myyjät yrittävät väkisin saada minua tilaamaan kotiini yhden ylimääräisen laitteen. Meillä kyseinen Elisa viihde-palvelun laite muuten oli aiemmin, enkä ollut kovinkaan vakuuttunut sen toimintavarmuudesta. Mutta olisin valmis antamaan uuden mahdollisuuden, jos ko. laitteella jotain tekisin.

Muistan lukeneeni jostain, että Elisa haluaa kasvattaa asiakkaidensa keskilaskutusta. Ymmärrän tämän ja osaan jotenkin yhdistää Elisan myyjien jatkuvat puhelinsoitot tähän tavoitteeseen. Eikä tavoitteessa ole mitään vikaa. Ongelma tuleekin siinä, että asiakkaille yritetään myydä tarpeettomia palveluita.

Itse lähtisin kasvattamaan keskilaskutusta kuitenkin sillä, että asiakkaat pidettäisiin tyytyväisinä. Kun hankimme Elisan yhteyden käyttöömme, kehuin sen toimintaa usealle ihmiselle. Kun myyjien puhelut eivät meinanneet loppua, minun “kehuni” ovat hieman muuttuneet.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.